Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nemate pećnicu? Pripremite lazanje u tavi, jednako je fino

Nemate pećnicu? Pripremite lazanje u tavi, jednako je fino

Na ovaj način možete napraviti i lazanje bez mesa, na primjer sa sirom i špinatom ili gljivama. Važno je samo da ih tijekom kuhanja podlijevate vodom po potrebi kako tijesto ne bi ostalo sirovo

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 usitnjena češnja češnjaka
  • pola nasjeckanog luka 
  • 450 grama mljevenog mesa
  • 1 konzerva umaka od rajčice (oko 420 g)
  • 1 konzerva nasjeckane rajčice ili svježe (oko 800 g)
Vrijeme je idealno za roštiljanje - 12 odličnih recepata i trikovi kako da roštilj bude savršen
Vrijeme je idealno za roštiljanje - 12 odličnih recepata i trikovi kako da roštilj bude savršen
  • 1 pakiranje tjestenine za lazanje - svaki list izlomljen na 4 dijela (oko 340 g)
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1 šalica ricotta sira
  • 2 šalice naribane mozzarelle
  • šalica vode
  • sol i papar 

Postupak:

Zagrijte ulje u velikoj dubljoj tavi pa dodajte češnjak i luk, pirjajte 5 minuta. Dodajte potom meso i pržite ga 10-ak minuta dok ne dobije rumenu boju. Prelijte to sa pola šalice vode i šalicom umaka od rajčice.

3 ideje što napraviti s prezrelim bananama: Sve će vas oduševiti
3 ideje što napraviti s prezrelim bananama: Sve će vas oduševiti


 
Na to poslažite tijesto za lazanje pa sjeckanu rajčicu, preostali umak od rajčica, bosiljak i pola šalice vode. Neka prokuha na laganoj vatri. Poklopite i ostavite 20 minuta ili dok tijesto ne omekani. Povremeno protresite. 

Na kraju stavite sir pa opet pokrijte, neka se krčka dvije minute ili dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ostavite nakratko neka odstoji da se svi sastojci dobro povežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1