Na ovaj način možete napraviti i lazanje bez mesa, na primjer sa sirom i špinatom ili gljivama. Važno je samo da ih tijekom kuhanja podlijevate vodom po potrebi kako tijesto ne bi ostalo sirovo
ODLIČAN RECEPT
Nemate pećnicu? Pripremite lazanje u tavi, jednako je fino
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 usitnjena češnja češnjaka
- pola nasjeckanog luka
- 450 grama mljevenog mesa
- 1 konzerva umaka od rajčice (oko 420 g)
- 1 konzerva nasjeckane rajčice ili svježe (oko 800 g)
- 1 pakiranje tjestenine za lazanje - svaki list izlomljen na 4 dijela (oko 340 g)
- 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- 1 šalica ricotta sira
- 2 šalice naribane mozzarelle
- šalica vode
- sol i papar
Postupak:
Zagrijte ulje u velikoj dubljoj tavi pa dodajte češnjak i luk, pirjajte 5 minuta. Dodajte potom meso i pržite ga 10-ak minuta dok ne dobije rumenu boju. Prelijte to sa pola šalice vode i šalicom umaka od rajčice.
Na to poslažite tijesto za lazanje pa sjeckanu rajčicu, preostali umak od rajčica, bosiljak i pola šalice vode. Neka prokuha na laganoj vatri. Poklopite i ostavite 20 minuta ili dok tijesto ne omekani. Povremeno protresite.
Na kraju stavite sir pa opet pokrijte, neka se krčka dvije minute ili dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ostavite nakratko neka odstoji da se svi sastojci dobro povežu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku