'Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer sol. Kuhinjsku sol je lakše raspršiti po lubenici, no krupna morska sol daje veći slano-slatki kontrast'
Neki lubenicu prvo posole pa pojedu: Znate li zašto to rade?
- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu šnitu lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je inzistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Kušala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena - ispričala je Nicole Weston, slastičarka iz Los Angelesa nakon što je odlučila zatomiti sve predrasude u svojoj glavi i kušati tu kombinaciju.
POGLEDAJTE VIDEO Savjeti kako izabrati dobru lubenicu:
Pokretanje videa...
- Sol čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan okus. Sol, također, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom - pojasnila je.
- Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to po ravnomjerno cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubiti" ćete njezinu slatkoću i morat ćete posegnuti za novim komadom - dodala je na bakingbites.com.
Otkrila je i kakvu sol je najbolje koristiti
- Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer sol. Kuhinjsku sol je lakše raspršiti po lubenici, no krupna morska sol daje veći slano-slatki kontrast dok je u isto vrijeme potrebna manja količina. Također, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak - otkrila je ova slastičarka.