Nakon dugog radnog dana večeri često završimo pred televizorom uz nezdravu hranu, što može narušiti i kvalitetu sna. Donosimo vam prijedloge za 3 brzinske i lagane večere prije spavanja
Ne znate što skuhati? Tri super recepta za brzu ljetnu večeru
Nakon napornog radnog dana često smo preumorni za spremanje zdrave večere pa na kraju završimo u dobro poznatoj kombinaciji - odmor na kauču pred televizorom uz grickalice, koje su u pravilu nezdrava industrijska hrana.
Umjesto slastica ili grickalica, brzinski pripremite lagane večere, koje će vas kalorijski dovoljno zasititi pa nećete posezati za nezdravim opcijama.
Fritata
Fritata je tradicionalno talijansko jelo koje svoju planetarnu popularnost duguje jednostavnosti pripreme i brojnim mogućnostima kombiniranja. Osnova su ovog nutritivno bogatog jela jaja, koja se brzo probavljaju, a nadopunjuje se povrćem te sirom i vrhnjem.
Jednostavnu fritatu možete pripremiti tako da u zdjeli izmutite jaja, vrhnje i mozzarellu. Posolite, popaprite i dodajte dodatne začine po želji. Odvojeno na tavi prepržite željeno povrće - češnjak, gljive, špinat, papriku. U vatrostalnu posudu ulijte smjesu od jaja i povrće koje ste pripremili pa pecite u pećnici 10 minuta na 190 °C.
Burger od polpeta tune
Tuna je namirnica koja je dobra za san jer sadrži esencijalnu aminokiselinu triptofan i vitamina B6, koji su ključni za proizvodnju melatonina, hormona zbog kojeg tonemo u san. Lako je dostupna namirnica i može ju se kombinirati u brojnim jelima.
POGLEDAJTE VIDEO (namirnice za imunitet):
Pokretanje videa...
Napravite ukusne polpete od tune i složite si laganu verziju burgera. U veliku zdjelu dodajte 2 jaja, limunov sok, naribani parmezan, krušne mrvice, tunu iz konzerve i nasjeckani luk. Sve dobro pomiješajte i začinite, a od dobivene smjese napravite polpete debljine oko 2,5 centimetra. Prepržite ih na tavi, a zatim dodajte u pecivo i začinite po želji.
Topli sendvič s tunom
Sendviči su praktični zbog brzine spremanja, ali i brojnih kombinacija u kojima ih možemo pripremati. U 15 minuta napravite tople sendviče sa sočnom smjesom od tunjevine.
U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, limunov sok, celer, kisele krastavce, luk, peršin i tunu, za kraj posolite i popaprite. Pecivo namažite maslacem i ispunite smjesom od tunjevine, na sve dodajte sir po želji. Stavite u pećnicu na 100 °C i pecite 5 minuta.