Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ne znate što skuhati na brzinu? 9 jela s ostacima iz frižidera

Ne znate što skuhati na brzinu? 9 jela s ostacima iz frižidera

Ako imate dosta hrane u frižideru ili je pred istekom roka i želite je se riješiti, a nemate ideja što biste napravili, mi smo za vas pronašli nekoliko recepata koje možete iskoristi

1. Povrtne palačinke

Pomiješajte povrće koje imate, primjerice mrkvu, slatki krumpir, tikvicu i dodajte malo luka i češnjaka. Povežite to sa vodom, soli i uljem. To možete peći u pećnici ili na tavi. Uz to poslužite proteine, poput komada svinjetine ili poširanog jaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bolesna žena 01:20

2. Ispecite kruh

Od brašna, vode i soli ispecite kruh te ga poslužite uz prženo povrće ili slaninu. 

Znate li za što služi ladica ispod pećnice? Oni nisu imali pojma
Znate li za što služi ladica ispod pećnice? Oni nisu imali pojma

3. Napravite jaja i rižu

Skuhajte rižu, običnu ili integralnu, stavite ju u zdjelicu i na vrh stavite jaje. Jaje može biti prženo ili poširano, ovisi što više volite. Važno je da imate tekući žumanjak. On djeluje kao umak, spajajući sve sastojke. Ako volite, možete dodati i malo luka.

4. Nadjenite gljive

Ako imate viška gljiva, napunite ih sirom ili vrhnjem i stavite ih peći. Gljive prije punjenja malo ispecite kako biste se riješili vode. To će spriječiti da se vaš nadjev namoči.

5. Napravite sirni namaz

U blender stavite komadiće sira kojeg želite iskoristit, dodajte maslac i češnjak. To izblendajte i poslužite kao hladni umak ili namaz.

6. Začinite svoju majonezu

Homemade mayonnnaise.

U majonezu dodajte začinsko bilje po vašem izboru. To može biti super kao namaz ili kao umak za nachose, samo dodajte kiselog vrhnja u to. 

Izbrojali smo kalorije: Umjesto bureka i ćevapa možete pojesti 'brdo zdravih namirnica'
Izbrojali smo kalorije: Umjesto bureka i ćevapa možete pojesti 'brdo zdravih namirnica'

7. Napravite pesto

U ovaj umak osim bosiljka možete doslovce ubaciti sve začinsko bilje u čijem okusu uživate kao što su peršin, korijandar, metvica, mažuran, origano, majčina dušica, rikola ili pak svježi špinat.  Na taj način pestom se mogu nazivati i druge varijacije ovog umaka koje se pripravljaju finim usitnjavanjem u mužaru ili blenderu, a možete se poslužiti i štapnim mikserom. Tu je još i maslinovo ulje i češnjak, čije blagodati ne trebamo posebno isticati, parmezan i sol.

8. Knedle

Napravite tijesto za knedle i nadjenite ih s čim god hoćete i s onim što imate u kućanstvu poput pekmeza, čokolade ili višanja. Kada su gotove pospite ih s malo šećera u prahu.

9. Ispecite malo krumpira

Ispecite malo krumpira, uzmite gotove začine i dodatke poput kiselih krastavaca, kobasice, vrhnja, slanine. Izvadite vrući krumpir iz pećnice i jedite sa svime posluženim, piše Life hacker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje