Ugostitelji iz Zagreba rekli su nam kako se ne boje obustave namirnica, već se pripremaju na nov način rada...Neki su upotpunili jelovnik, primjerice restoran Time na meni je uveo jela tražena na Fuliranju....
Ne možete u omiljeni restoran? Sada se okreću prema dostavi
Očekivano, posljednjih nekoliko dana restorani u Zagrebu, ali i ostalim gradovima, čak i oni inače fino popunjeni bilježili su pad prometa, a žalili su se kako imaju između 30 i 60 posto manje gostiju.
Sada ih je nova odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata nagnala je da nađu nove načine na koje će ljudima ipak ostati na usluzi. Kuhinje u restoranima mogu normalno raditi, pa su odlučili da se od sada koncentriraju samo na dostavu. Tako zapravo svi restorani postaju “virtualni”.
Pokretanje videa...
Azijski restoran Time, kao i mnogi drugi, već ima dostavu na Glovu, Pauzi i Woltu, no nadaju se da se obim posla preko ovih platformi neće smanjiti.
- Najnormalnije kao do sad nastavljamo s radom u našoj kuhinji, te dostavljamo jela. Uveli smo i neka nova jela, pa osim gyoza i yakitorija ponovno radimo i pad thai, green curry, tika masalu, ali i poke, originalno havajsko jelo koje obožavaju Japanci s ribom ili mesom, avokadom i mahunarkama, uz dodatak riže, kvinoje i soba heljdinih rezanaca. To jelo smo ponudili na Fuliranju i bilo je vrlo traženo - kaže voditeljica restorana Time Dora Bukovac.
I drugi ugositelji, poput Igora Čimbura, vlasnika poznatog japanskog restorana Hanami nemaju straha zbog obustave namirnica jer su im dobavljači potvrdili da se dostava neće prekidati. Od kad je Wolt stigao u Hrvatsku, prije godinu i pol dana, djeluje kao Hanami Street koji nudi sushi, ali i mini burgere u kineskim mantou pecivima.
- Čekamo upute... Osim dostave, druga opcija je narudžba i preuzimanje gotovih jela na vratima restorana, iako mislim da je kompletna dostava mnogima praktičnije rješenje - kaže Bukovac.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...