Pečenjem vlastitog čipsa u pećnici izbjegavate štetne dodatke poput aditiva, a nema toliko ni masnoće jer se ne prži u tavi. Važno je da ga izrežete što tanje i ohladite nakon pečenja
Napravite zdravi, domaći čips: Oduševit ćete se super okusom
Domaći čips od krumpira peče se u pećnici, zdravija je alternativa od kupovnog i jako ga je jednostavno napraviti. Umjesto da ga pržimo u dubokom ulju, u pećnici ga koristimo puno manje, što znači da je i manje zasićenih masnoća. Također možete kontrolirati začine, a oni ne sadrže konzervanse i aditive - objašnjava gastro blogerica Yumna Javad.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ona svoj čips pravi s crvenim krumpirom, začinima poput češnjaka i paprike i maslinovim uljem. Naglašava da je važno rezati ga što tanje, ostaviti ga u kori, ali i dobro ga posušiti prije pečenja. Također, mora se slagati u jednom sloju na pleh.
Ovo je njezin recept za domaći čips:
Sastojci:
- 2 crvena krumpira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice paprike
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- sol i papar, po ukusu
Upute: Zagrijte pećnicu na 220°C stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom. Krumpir narežite na jako tanke ploške oštrim nožem. Upotrijebite papirnati ubrus da ih stvarno dobro osušite. Prelijte maslinovim uljem po vrhu i začinite paprikom, češnjakom u prahu, soli i paprom. Izmiješajte sve rukama da se začini i ulje dobro rasporede.
Prebacite krumpir u lim za pečenje. Slažite ih u jednom sloju. Pecite dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Prije posluživanja obavezno ih pustite da se potpuno ohlade kako bi ostali lijepi i hrskavi.
Domaći čips možete prilagoditi svom ukusu: Isprobajte čili u prahu, luk u prahu, ružmarin, ulje od tartufa ili bilo koje druge omiljene začine koje imate pri ruci, piše Real Simple.