Ovaj tiramisu s jagodama mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku. Ukrasite ga jagodama i poslužite ga svojim ukućanima
Napravite tiramisu od jagoda za poslasticu ovih ljetnih mjeseca
broj osoba: 6
priprema: 40 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci
100 g piškota, 6 žlica amaretta (likera od badema), 500 g jagoda, 100 g šećera, 100 ml slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, 250 g svježeg sira, 250 g sira mascarpone, 1 žličica tamnog kakaa
Priprema
Gusto poredajte piškote u četvrtastu vatrostalnu zdjelu, poškropite ih s 3 žlice amaretta, pokrijte folijom i ostavite da odstoje 15 minuta. U međuvremenu operite i očistite jagode, izrežite ih na polovice ili četvrtine. Pospite ih s 50 g šećera. Istucite slatko vrhnje u šlag uz dodatak vanillin šećera.
Izmiksajte svježi sir u glatku kremu s mascarponeom i 50 g šećera pa je aromatizirajte ostatkom amaretta. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Stavite 4-5 jagoda na stranu, a ostatak posložite po piškotama, premažite kremom od mascarponea i pospite kakaom. Tiramisu ukrasite ostatkom jagoda. Ovaj tiramisu s jagodama mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku.