Kako bi izbjegli gomilanje otpada, najbolje rješenje je da napravite sami svoja čokoladna jaja. Možete ih napraviti uz maslac od kikirikija, kokosovo brašno i med
Napravite svoja domaća i fina čokoladna jaja u par koraka
Nadolazeći uskršnji blagdani nezamislivi su bez čokoladnih jaja, pogotovo za one najmlađe. Međutim, kupovna najčešće dolaze s hrpom aluminijske folije i u plastičnim vrećicama. Kako bi izbjegli gomilanje otpada, najbolje rješenje je da napravite sami svoja čokoladna jaja.
Možete ih napraviti uz maslac od kikirikija, kokosovo brašno i med. Zamrznite ih i otopite čokoladu s mlijekom. Zamrznuta jaja uvaljajte u čokoladu i vratite u zamrzivač na jedan sat. Čuvajte ih u hladnjaku.
Ako želite, možete nabaviti i kalup za njih kako bi bili što pravilnijeg oblika. Ova domaća čokoladna jaja puno su ukusnija od kupovnih, a ujedno su i više ekološka jer nema stvaranja dodatnog otpada.