U obrok se dodaje i domaći jabučni pektin koji upija masnoću iz hrane koju pojedemo, pospješuje rad debelog crijeva, održava razinu dobrih i loših bakterija u crijevima na dobroj razini...
Napravite si ovakav doručak - to je prava energetska bomba
Recept za vrlo zdravi doručak
Sastojci:
- jogurt
- žlica meda
- 50 grama sjeckanih oraha
- pola žličice cejlonskog cimeta
- 30 kapi propolisa
- 3 žlice zobene kaše
- suho voće po izboru
- žlica jabučnog pektina
Priprema:
Navečer pomiješajte pektin i jogurt pa to ostavite u hladnjaku do jutra. Naime, pektinu je potrebno vrijeme da se rastvori. Ujutro dodajte ostale sastoje i ostavite neka malo odstoji na sobnoj temperaturi prije jela kako bi se sve povezalo, a zobena kaša omekšala.
Recept za jabučni pektin
Za ovaj recept vam treba kilogram organskih jabuka i 2,5 dl vode. Jabuke operite i narežite na manje komade pa ih kuhajte u loncu sa vodom. Odmah stavite temperaturu štednjaka na najjače jer mora brzo prokuhati.
Kad prokuha, kuhajte još pola sata na srednje jakoj temperaturi. Gotovo je kad se masa u loncu smanji duplo. Na kraju procijedite i spremite u čiste staklenke.
Pektin je odličan za crijeva
To je topiva vlaknasta tvar koju pronalazimo u biljkama, a jabuke sadrže visoki udio pektina. Osim za zgušnjavanje pekmeza, pektin odlično upija masnoću iz hrane koju pojedemo, pospješuje rad debelog crijeva, održava razinu dobrih i loših bakterija u crijevima na dobroj razini..., prenosi Atma.