Iako je potrebno malo pripreme i truda, prirodna sjajila za usne savršen su način da svojim usnama dodate zdrav dašak sjaja, hidratacije i pigmenta
Napravite sami prirodno sjajilo za usne s vitaminom E i uljima
Tražite alternativu za prirodno sjajilo za usne ili vaš sljedeći DIY projekt (ili oboje)? Isprobajte napraviti set potpuno prirodnih sjajila za usne kako biste iskoristili svoju kreativnu stranu.
POGLEDAJTE VIDEO: Oblik usana
Pokretanje videa...
- Iako je potrebno malo pripreme i truda, prirodna sjajila za usne savršen su način da svojim usnama dodate zdrav dašak sjaja, hidratacije i pigmenta - kaže Liana Blomquist, stručnjakinja za prirodnu ljepotu i osnivačica Brooklyn Rooftop Botanicals, prve farme ljepote 's krova' u New Yorku (the first rooftop beauty farm in New York).
Blomquist je podijelila savjete za pripremu jedne od njezinih formula za prozirno sjajilo koje pruža puno vlage ustima.
Korak 1: Pripremite potrebne sastojke:
- Metalne žlice za miješanje
- Zdjela
- Ricinusovo ulje
- Biljni glicerin
- Ulje vitamina E
Izborno (za pigment i miris):
- Mica prah
- Eterično ulje po vašem izboru
Korak 2: Stvorite svoju bazu
Nakon što nabavite sastojke, možete početi sastavljati temelje za formulu.
- Izvažite 4 grama ricinusovog ulja u metalnoj zdjelici dodajući mu 4,5 grama glicerina - kaže Blomquist za Real SImple.
Korak 3: Dodaci
S vašom bazom na mjestu, Blomquist kaže da se sad dodaju sastojci pomoću kojih će sjajilo biti kvalitetnije.
- Dodajte 1,5 grama ulja vitamina E bez konzervansa koje pomaže da vaši sastojci ne oksidiraju - objašnjava.
Ovdje ćete također htjeti uzeti u obzir svoj dodatni pigment (do 10 kapi, ovisno o željenom intenzitetu) i eterično ulje (1-2 kapi, izbjegavajući citruse jer mogu potaknuti fotosenzibilnost kožu). Metalnom žlicom dobro promiješati formulu do ujednačene konzistencije.
Korak 4: Potrošite za 2 mjeseca
Na kraju, s prijenosom sjajila u, po mogućnosti, ekološko pakiranje koje se može upotrebljavati više puta, možete slobodno početi primjenjivati ​​sjajilo.
- Ova formula je bez vode pa ne zahtijeva konzervans, ali savjetujem da je potrošite u roku od dva mjeseca - savjetuje.