Ovaj se roštilj radi za vrhunsko uživanje - u pogledu i okusima voća i meda. Nije ga teško napraviti, samo je potrebno malo dobre volje i slobodnog vremena
Napravite roštilj od lubenice - bit će najslađi koji ste probali
Roštilj od lubenice neće dimiti i nema čišćenja rešetke. Ali bit će vrlo efektan za sve koji ga vide. Klincima će posebno biti zanimljiv.
Potrebno je izdubiti lubenicu s jedne strane na tri mjesta žličicom za sladoled, kao tri kuta trokuta. Napravite potpornje s celerom. Prerežite je po pola, s time da donji dio koji će glumiti roštilj bude ipak nešto veći. Izdubite je cijelu sa žličicom za sladoled.
Sačuvajte kuglice za ražnjiće. Stavite celer na mjesta za potpornje i učvrstite čačkalicama ako je potrebno. Probodite drvene ražnjiće kroz lubenicu kako bi stvorili grill.
Ispunite lubenicu kupinama - one glume ugljen.
Završite s postavljanjem grilla. Na drvene ražnjiće slažite voće - lubenicu, ananas, jagodu, malinu, kupinu, što god želite. Premažite medom.
Gornji dio lubenice koji ste sačuvali kao poklopac probodite s dva drvena ražnjića i zabodite sa strane u lubenicu. Postavite voćne ražnjiće na grill. Vaš originalni roštilj je gotov! Dobar tek!
Pogledajte i video: