Veliki komadi povrća ili mesa nisu najbolji izbor za lazanje. Za savršen rezultat svi sastojci u nadjevu trebaju biti što sitniji, ili čak kremasti. Bešamel je u lazanjama ukusan, ali nemojte pretjerivati
Napravite preukusne lazanje u nekoliko jednostavnih koraka
Lazanje su vrlo jednostavne za napraviti, a uz to su i jako ukusne. Priprema kremastih lazanja ne pođe uvijek svima za rukom. Za vas smo pripremili nekoliko trikova i savjeta kako biste što bolje pripremili lazanje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Savršene su za dane kada želite pojesti nešto toplo i zasitno, ne vodeći računa o količini kalorija.
Postupak: Uzmite 400 grama tjestenine za lazanje i kuhajte ih u kipućoj vodi nekoliko minuta. Nakon što postignu al-dente teksturu, maknite s vatre i procijedite ih.
Zagrijte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja na tavi. Dodajte mu 500 g goveđeg mljevenog mesa, ½ srednjeg luka, narezanog na kockice, ½ papra, 2 režnja češnjaka, nasjeckanog na sitne komadiće. Sastojke promiješajte, a zatim dodajte i umak od rajčice (nekoliko žlica). Dobro promiješajte. Začinite s 2 žlice nasjeckanog svježeg origana, ¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina i prstohvatom češnjaka u prahu, zatim 1 žlicom bijelog vinskog octa i malo soli po ukusu.
Za pripremu mješavine sira u zdjeli pomiješajte ½ šalice mozzarelle, ¼ šalice parmezana, ricottu, peršin i 1 jaje.
U tepsiju ulijte 1 šalicu mesnog umaka, zatim stavite tjesteninu za lazanje i ⅓ mješavine sira. Ponovite ovaj postupak još dva puta. Pokrijte folijom i pecite 40-45 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite vruće.