Jednostavno ga je napraviti, a cikla mu daje baš jedan poseban okus. Ne treba ni spominjati koliko je cikla zdrava i trebalo bi je jesti često. Uz ovaj kolač možete servirati tučeno slatko vrhnje
Napravite prefini kolač s ciklom, tamnom čokoladom i kavom
Broj osoba: 6
Priprema: 35 minuta
Sastojci:
200 g maslaca i malo za mazanje pleha, 250 g kuhane i očišćene cikle, 200 g tamne čokolade, 4 žlice vruće kave, 135 g brašna, žlica praška za pecivo, 3 žlice gorkog kakao praha, 5 jaja, 190 g šećera
POGLEDAJTE VIDEO o cheesecakeu:
Pokretanje videa...
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a maslacem namažite kalup za biskvit ili torte. Skuhanu ciklu usitnite u blenderu. Čokoladu otopite na pari i zatim u nju umiješajte vruću kavu. Dodajte maslac i miješajte dok smjesa ne postane ravnomjerna.
Maknite s vatre i stavite sa strane. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Odvojite bjelanjke i žutanjke u zasebne zdjele. Nakon što ste izmiješali žutanjke, dodajte ih otopljenoj čokoladi i zatim umiješajte ciklu.
Od bjelanjaka napravite snijeg i zatim pomalo dodajte šećer. Smjesi od čokolade i cikle prvo dodajte bjelanjke, a zatim brašno. Ulijte u kalup i pecite 40 minuta. Uz kolač možete servirati tučeno slatko vrhnje.