Obavijesti

Lifestyle

Komentari 47

Napravite poznati slatkiš sami - ne može biti jednostavnije...

24sata placeholder

Ovaj desert nalik na poznatu slasticu Toblerone vrlo je jednostavno napraviti, a oduševit će cijelu obitelj. Oni koji su isprobali kažu da im se jako sviđa, vrlo je ukusan

Sastojci:

  • 150 g maslaca 
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 200 g šećera 
  • 1 dl mlijeka 
  • 100 g sjeckanih lješnjaka 
  • 100 g sjeckanih badema
  • 150 g mljevenih keksa 

Za glazuru: 100 g tamne čokolade i 3 žlice ulja

Postupak:

Polako rastopite maslac, čokoladu, šećer, med i mlijeko. Kada dobijete jednoličnu masu, dodajte ostale sastojke - lješnjake, bademe i kekse.

Tajna super pizze: Da ispadne hrskava, sočna i jako ukusna...
Tajna super pizze: Da ispadne hrskava, sočna i jako ukusna...

Smjesu stavite u trokutasti kalup koji ćete izraditi od aluminijske folije (niže u videu je pokazano kako). Ukoliko imate pravi kalup tog oblika kod kuće, prije nego ulijete smjesu na kalup stavite prianjajuću foliju da bi kasnije desert lakše izvadili.

Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje, piše na sonjasrecipes.com.

JOŠ JEDAN RECEPT

Sastojci:

*šalica od 2,5 dcl

  • pola šalice maslaca
  • 2/3 šalice crne čokolade
  • jedna i pol šalica mljevenih lješnjaka
  • 1 šalica sjeckanih lješnjaka
  • 8 žlica vode
  • malo više od jedne šalice šećera u prahu

Postupak:

Rastopite šećer i vodu pa u tome otopite maslac i potom čokoladu. Dodajte lješnjake i dobro promiješajte. Oblikujte smjesu trokutasto (kao u videu) - u tome će vam pomoći aluminijska folija. Stavite kratko u duboko zamrzavanje da se smjesa dobro stisne.

Po želji možete na kraju preliti desert topljenom čokoladom.

Pogledajte postupak u videu:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47