Ako volite kokos, danas je idealan dan da ga obilježite pravljenjem kremaste torte, kolača ili sladoleda. Možete napraviti i fini koktel te još malo uživati u ljetnim okusima.
Napravite kremasti desert od kokosa i uživajte u tom okusu
Kokos je hrana koju ljudi jedu najmanje 2000 godina, a smatra se da je podrijetlom iz Indonezije. U Europu je stigao tek negdje oko 16. stoljeća.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kokosovi orasi vjerojatno su do Europljana dospjeli preko Pomorskog puta svile, koji je povezivao Istok sa Zapadom. Marko Polo bio je možda jedan od mnogih putnika i istraživača koji su sa sobom s puta donijeli i kokosove orahe.
Ako volite kokos, danas je idealan dan da ga obilježite pravljenjem kremaste torte, kolača ili sladoleda. Možete napraviti i fini koktel te još malo uživati u ljetnim okusima.
Rafaelo kuglice s pudingom od vanilije
Sastojci: 2,5 dl mlijeka, 4 žlice šećera u prahu, prašak, puding vanilija, 10 dag maslaca, 15 dag kokosa
Priprema: Skuhajte puding od vanilije s mlijekom i šećerom u prahu. U još vrući puding dodajte maslac i kokos, dobro pomiješajte i stavite u zamrzivač da se smjesa stvrdne. Od smjese oblikujte kuglice, uvaljajte ih u kokos i uživajte! Po želji, u svaku kuglicu stavite po jedan lješnjak ili badem.