Pesto možete pripremiti i u većoj količini, pa čuvati u hladnjaku. Poslužite ga u sendvičima sa sirom, ili kao preljev na tjestenini. Odlična je zamjena za masne i teške salame
Napravite domaći pesto, odlično se slaže sa sirom i tjesteninom
Ako želite 'popraviti' okus sendviča, bez dodavanja kupovnih umaka koji su nerijetko prebogati masnoćama i dodanim šećerima koji služe kao konzervans, evo jednog jednostavnog rješenja:
POGLEDAJTE VIDEO: Neobičan način za uzgoj začina
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 1 i 1/2 šalice bosiljka,
- 1/2 šalice maslinova ulja,
- 1/3 šalice mljevenih oraha,
- po 1/4 šalice usitnjenog pecorina i parmezana,
- 2 režnja češnjaka,
- sol, papar po želji
Priprema:
Bosiljak, orahe, pecorino, parmezan i sitno narezan češnjak izmiksajte. Postupno dolijevajte ulje miješajući. Začinite solju i paprom prema želji. Ako volite pikantno dodajte i nekoliko kapi tabasca ili sitno narezanu ljutu papričicu. Poslužite u sendvičima sa sirom ili s tjesteninom. Pesto prebacite u dobro očišćene staklenke i čuvajte u hladnjaku.