Napravite domaće 'jastučiće' za podočnjake s ovim sastojcima | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Napravite domaće 'jastučiće' za podočnjake s ovim sastojcima

Napravite domaće 'jastučiće' za podočnjake s ovim sastojcima

Podočnjaci od izlazaka ili jednostavno načina života, ponekad su neumoljivi, no ove jednostavne tehnike i domaći sastojci mogu smanjiti njihovu vidljivost

VIDEO

Postoji nekoliko učinkovitih kućnih preparata koje možete koristiti kao obloge protiv podočnjaka i otečenih očiju.

Hladne vrećice čaja idealne su za podočnjake, preporuka su one od crnog, zelenog ili kamilice. Nakon što napravite čaj, jednostavno prislonite te vrećice na podočnjake i ostavite desetak minuta. Čaj sadrži antioksidanse i kofein koji mogu smanjiti oticanje i tamne krugove.

Svježi krastavci su još jedan način kako smanjiti podočnjake. Prvo narežite krastavac na debele kriške pa ih stavite u hladnjak na 10-15 minuta. Nakon toga prislonite na podočnjake i držite oko 15 minuta. Naime, krastavci sadrže antioksidanse i spojeve s protuupalnim svojstvima koji mogu smanjiti oticanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kozmetičarka Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama 01:54

I hladna žlica je super ideja – stavite je prvo malo u hladnjak, a nakon toga držite par minuta ispod očiju. Hladnoća metala može pomoći u smanjenju oteklina i osvježavanju očiju.

Mlijeko je još jedan trik. Dakle, natopite vatu ili blazinice u hladno mlijeko, položite ih na zatvorene oči i ostavite 10-15 minuta. Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja može pomoći u smanjenju oteklina i hidrataciji kože.

 

Od prirodnih sastojaka tu je i aloe vera, koji je super u obliku gela. Namažite ga na podočnjake i čekajte da se 'opuste'. Aloe vera ima protuupalna i hidratantna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju podočnjaka i oteklina.

Možete jednostavno napraviti hladne obloge s hladnom vodom – namočite blazinice i stavite na podočnjake.

 

Među praktičnim sastojcima je i – bjelanjak. Naime, prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka te ih umutite dok ne postanu pjenasti. Onda nanesite bjelanjke ispod očiju i ostavite da se osuše te nakon desetak minuta isperite hladnom vodom. Bjelanjci mogu pomoći u zatezanju kože i smanjenju oteklina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja
VIŠE JE FAZA

Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja

Mnogi su ljudi tijekom povijesti proveli svoje živote pokušavajući shvatiti što se događa kada umremo. Iako postoji mnogo teorija, niti jedna još nije dokazana
Dnevni horoskop za četvrtak 4. srpnja: Bik će zadiviti šefove, a Lav ne smije dramatizirati
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za četvrtak 4. srpnja: Bik će zadiviti šefove, a Lav ne smije dramatizirati

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 4. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje