Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Napravite crème brûlée od 3 sastojka koje već imate u kući

Napravite crème brûlée od 3 sastojka koje već imate u kući

Ovaj desert se mnogi ljudi boje napraviti kod kuće, međutim, ako radite ovu pojednostavljenu verziju ne možete pogriješiti. Sve što će vam trebati su sladoled od vanilije, žumanjci i šećer

Antony Khoury (24) iz Montreala u Kanadi pokazao je kako radi ukusnu poslasticu u TikTok videu koji sada ima oko 15 milijuna pregleda i 3,8 milijuna lajkova. Khoury je rekao kako je ideja za ovaj recept nastala nakon razgovora i promišljanja s njegovim starijim bratom.

Napravite je kod kuće: 'Vikinška limunada' idealna je za zimu
Napravite je kod kuće: 'Vikinška limunada' idealna je za zimu

POGLEDAJTE VIDEO: Najduži kolač od jagoda na svijetu

Pokretanje videa...

00:52

Inače, Khoury je pohađao kulinarsku školu i prije je imao tvrtku za pripremu jela.

- To je poznati desert koji se ljudi ponekad plaše napraviti. No, ovaj recept je toliko jednostavan da ga možete napraviti sa svojom djecom kod kuće - rekao je.

Većinu sastojaka za ovaj recept vjerojatno već imate u vašoj kuhinji, naglasio je.

Umjesto zobene kaše, danas si za doručak napravite sladoled
Umjesto zobene kaše, danas si za doručak napravite sladoled

Za izradu će vam trebati:

Za recept će vam također trebati i tepsija, manje keramičke posudice ili kalupi i pjenjača.

Prvo zagrijte pećnicu na 160°C stupnjeva.

Zatim dodajte jednu kuglicu sladoleda od vanilije u zdjelu i otopite. U otopljeni sladoled dodajte jedan žumanjak, a zatim miješajte dok se ta dva sastojka ravnomjerno ne sjedine.

@iamnotachef Reply to @arianaaa_p 3 ingredient Crème Brûlée #dessert #cremebrulee ♬ 水に流して - Édith Piaf

Zatim ulijte smjesu u posudicu ili kalup te ju prebacite u tepsiju s visokim rubovima. U tepsiju ulijte vruću vodu dok ne dođe do pola tepsije.

Stavite sve zajedno u pećnicu na 35 do 40 minuta, a zatim, kada je gotovo stavite u hladnjak na dva do tri sata ili kada smjesa postane kremasta i čvrsta.

Za izradu šećernog preljeva, Khoury je otkrio dvije opcije.

Isprobajte tri hranjive juhe sa zdravim zimskim namirnicama
Isprobajte tri hranjive juhe sa zdravim zimskim namirnicama

Oni koji imaju kuhinjsku plamenik mogu po vrhu posipati šećer i grijati ga s plamenikom dok šećer ne dobije tamnozlatnu boju. Za one koji ga nemaju, otopite jednu žlicu šećera s pola žlice vode na štednjaku na laganoj vatri. Šećer karamelizirajte dok ne poprimi zlatnu boju, izlijte ga na ohlađeni crème brûlée i pričekajte da se šećer stegne kako bi se raspucao dok žlicom lupite po njemu.

Khoury je dodao da ako želite rastopiti šećer u tavi, pobrinite se da to učinite neposredno prije nego što ga izlijete na kremu jer smjesa mora biti tekuća i vruća, piše Insider.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2