Kajgana je jedno od najbržih rješenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mlijeka, soli i papra kojima ćete ju začiniti, možete joj dodati neke začine i namirnice koje povećavaju kremoznost
Nakon što probate kajganu s ovim dodatkom, nikad ju više nećete pripremati bez njega
Kajgana je jedno od najjednostavnijih rješenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i istući ih vilicom dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa ispeći na laganoj vatri. Možete ju napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i papra, ili dodati začine poput vlasca, ili bosiljka, ili povećati kremoznost dodavanjem žličice kiselog vrhnja, ili neke vrste ribanog sira, donosi britanski Express.
POGLEDAJTE VIDEO: Kajgana od 1500 jaja i šparoga
Pokretanje videa...
Najbolja kajgana je kremasta, nježna i izvrsnog okusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vrijeme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani žličicu majoneze. Učinit će ju iznimno kremastom i dodati bogatstvo okusa. Evo recepta:
Sastojci:
- Jedna žlica kvalitetne majoneze
- Dva-tri jajeta
- Vrlo malo mlijeka
- Sol i papar po želji
- Jedna žlica maslaca ili 1,5 žlica ulja
Priprema:
Istucite jaja s malo mlijeka u zdjelici. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi prije nego dodate maslac. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori.
Prelijte jaja u tavu i počnite miješati lopaticom, kako se ne bi primila i zagorjela na nekim mjestima. Nastavite miješati dok se jaja zgušnjavaju, pa prije nego što su gotova dodajte majonezu i miješajte dok se potpuno ne sjedini sa smjesom od jaja.
Posolite i popaprite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustoću.