Napulj bez pizze je nezamisliv, no unatoč tomu već nekoliko tjedana zaredom stanovnici toga talijanskog grada morali su izdržati u karanteni bez omiljenog im obroka
Nakon sedam tjedana napuljski pizzajoli ponovno peku pizzu
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pizza bez brašna na podlozi od krumpira: S pršutom i jajetom
U ponedjeljak su, nakon otprilike sedam tjedana strogih mjera ograničenja izlazaka i okupljanja na otvorenom pizzajoli konačno dobili dopuštenje da ponovno zapale svoje peći na drva, premda samo za isporuku.
Zatvaranje pizzerija bilo je posebno bolno za stanovnike Napulja, grada koji slovi kao rodno mjesto pizze, jela što ga je UNESCO uvrstio na popis svjetske nematerijalne baštine.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Povratak pizzajola na radna mjesta važan je psihološki čimbenik za nas. No dopuštenje za isporuku pizza financijski nam baš i ne ide na ruku - kaže predsjednik Napuljske udruge pizzajola, Antonio Pace.
Od 500 gradskih pizzerija, u ponedjeljak ih se otvorilo oko dvjestotinjak.
- Nadamo se da će ljudi uskoro početi dolaziti po pizze. Zašto je normalno čekati u redu ispred supermarketa, a ne i ispred pizzerije? Čak ni u ratno doba peći za pizzu na drva nisu bile hladne puna dva mjeseca - kazao je gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris.
Vlada u Rimu ranije je najavila da će se restorani i barovi u Italiji ponovno otvoriti tek u lipnju, zbog čega vlasnici pizzerija dodatno strahuju od financijske propasti.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pizza bez brašna na podlozi od krumpira: S pršutom i jajetom
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:
Pokretanje videa...