Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nakon pandemije smo štedljivi, ali i dalje bacamo trećinu hrane

Nakon pandemije smo štedljivi, ali i dalje bacamo trećinu hrane
1

U ovogodišnju inicijativu uključio se i Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj te smo se fokusirali na društveni aspekt održivosti, rekla je Neli Angelova koja vodi komparativne komunikacije za Nestle

VIDEO

Podaci pokazuju da je nakon pandemije i svih ekonomskih posljedica koje je ostavila na lokalnu zajednicu kupovina hrvatskih građana postala promišljenija, fokusiranija i vođena potencijalnim uštedama. No statistika isto tako pokazuje da se trećina proizvedene hrane baci, rekla je Neli Angelova iz Bugarske, koja proteklih pet godina vodi marketinške i korporativne komunikacije kompanije Nestlé za Bugarsku, Rumunjsku, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice koje jačaju organizam 

Pokretanje videa...

Zdrave namirnice 01:33

Što se navika tiče, svim navedenim zemljama zajedničko je bacanje velikih količina hrane, prvenstveno proizvoda poput svježeg voća, povrća i kruha.

Najveća prehrambena kompanija na svijetu posljednjih godina u fokus stavlja održivost, kako u poslovanju, tako i u raznim aktivnostima za lokalnu zajednicu. Od suradnje s lokalnim poljoprivrednicima za izvor sirovina za proizvodnju do korištenja zelene energije i optimizacije potrošnje vode u proizvodnom procesu, kompanija pokreće brojne inicijative za građane. Tako je kod nas nedavno počela peta sezona inicijative #BirajZeleno, a cilj je edukacija mladih o tome koliko je štetan otpad od hrane, koji je najveći proizvođač emisije CO2.

Povlači se bio sok od rajčice zbog povećanog broja bakterija
Povlači se bio sok od rajčice zbog povećanog broja bakterija

- U ovogodišnju inicijativu uključio se i Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj te smo se fokusirali na društveni aspekt održivosti, prvenstveno na edukaciju korisnika Centra koji se školuju za kuhare. Kroz edukativne radionice pod vodstvom chefa Marija Mandarića, ambasadora pete sezone #BirajZeleno, učenici završnih razreda kulinarskog smjera naučit će kako planirati obroke i namirnice da bi se sve maksimalno iskoristilo, ukusne i nutritivne obroke od ostataka hrane, kako smanjiti otpad od hrane, što je zero food waste filozofija... - rekla je Angelova.

Neli Angelova 

Tvrtka u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo već 13. godinu zaredom provodi projekt "Vrtim zdravi film", a cilj je educirati učenike osnovnih škola o osnovnim konceptima pravilne prehrane. Kroz razne projekte i kulinarske radionice djeca na zabavan način usvajaju zdrave navike te uče o važnosti zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 6. rujna: Raku je napeto u vezi, a evo što Škorpion mora izbjeći
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 6. rujna: Raku je napeto u vezi, a evo što Škorpion mora izbjeći

Pročitajte dnevni horoskop za petak 6. rujna i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje