Avokado ima neugodnu 'naviku' da jako brzo posmeđi nakon što ga razrežete. No postoje načini kako ga što dulje možete održati svježim te na taj način smanjiti količinu hrane koju bacate prije vremena
Najlakši način da vam avokado ne posmeđi kada ga razrežete
Ako trebate upotrijebiti samo polovicu avokada, a ostatak odlučite sačuvati za sutra, često ćete otkriti da je preko noći u hladnjaku postao smeđ te ga više ne možete koristiti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Srećom, korisnica TikToka @Mamainthekitchen pokazala je kako avokado što dulje održati svježim i trik ne može biti jednostavniji.
Njezin video s naslovom 'Spriječite avokado da posmeđi' pregledan je više od 1,4 milijuna puta i mnoge je oduševio svojom jednostavnošću.
Na polovicu avokada koju želi sačuvati nakapala je malu količinu maslinovog ulja, a zatim ga je vrhom prsta utrlja po cijeloj površini. Objasnila je da tim postupkom sprječavate oksidaciju.
Mnogi su joj se zahvalili na triku, a drugi su dodali i vlastite prijedloge pa tako tvrde da sok od limuna ili limete koji se koristi na isti način avokado također može dulje održati svježim, piše Mirror.
Čokoladni tart s avokadom
Sastojci: tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica ribane limunove korice; nadjev:2 žlice kokosovog ulja, 250 g tamne čokolade, 2 velika avokada, 85 ml javorovog sirupa, žličica ekstrakta vanilije
Priprema: Umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, pa stavite sa strane. Avokado izdubite te izblendajte. Ulijte javorov sirup i čokoladu te ekstrakt vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane jednolika. Kalupe za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Pecite na 175°C oko 10 minuta. Kad se ohlade, ulijte nadjev i hladite dva sata.