Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Najfiniji džem od mandarina

Najfiniji džem od mandarina
1

Iskoristite sezonu mandarina kako biste napravili najfiniji džem od mandarina. Oduševit ćete se okusom ovog džema koji uistinu ovo voće predstavlja u najboljem svjetlu

Količina sastojaka u ovom receptu će biti dovoljna za osam ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat i pol.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Priprema:

Ogulite i očistite mandarine te ih podijelite u dvije skupine. Odstranite bijele dijelove i sve niti s kožice te svaki dio prerežite na pola. Očistite koštice ako ih ima. Uzmite gazu te u nju stavite koštice i kožicu. U veliku posudu stavite vodu, zagrijte je te dodajte mandarine, šećer, limunov sok i gazu u kojoj se nalaze koštice i korica. Miješajte dok se šećer ne otopi. Pojačajte plamen dok sve ne proključa. Smanjite plamen i na laganoj vatri kuhajte otprilike sat vremena, bez poklopca. Ponekad lagano promiješajte. Ugasite plamen i ostavite marmeladu 10 minuta da se hladi. Izvadite gazu s košticama i koricom. U staklenke izlijte smjesu, pričekajte da se ohlade pa dobro zatvorite.

Ukusni kolač od kestena i meda
Ukusni kolač od kestena i meda

Sastojci:

2 kg mandarina, 5 šalica šećera, 6 šalica vode, 3 žlice soka od limuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Kod nanošenja parfema mnogi rade ove greške - izbjegnite ih
SAVJETI PARFUMERA

Kod nanošenja parfema mnogi rade ove greške - izbjegnite ih

Većina žena stavlja parfem prvo na zglobove ruku, zatim ga protrlja i onda nanosi na vrat, tu je velika greška. Trljanjem ruku koža se zagrijava i proizvodi enzime koji mogu promijeniti miris parfema
Nova studija: Većini omiljena grickalica odlična je za vid
FINO I ZDRAVO

Nova studija: Većini omiljena grickalica odlična je za vid

Poboljšanje je povezano s porastom optičke gustoće makularnog pigmenta i to zahvaljujući luteinu, biljnom pigmentu koji ima ključnu ulogu u zaštiti očiju od plave svjetlosti te oštećenja povezanih sa starenjem