Ako želite čokoladne muffine punjene čokoladom koja se razlijeva u ustima tijekom jedenja, ovo je idealni recept. Sočni čokoladni muffini koji se lako pripremaju će brzo postati vaša omiljena poslastica
Najbolji recept za muffine: Tako sočni i fini da se tope u ustima
Sastojci
Izvorni recept je za 12 muffina
- 2 šalice univerzalnog brašna (272 grama)
- 1 šalica bijelog šećera (200 grama)
- ¾ šalice čokoladnih kapljica (64 grama)
- ½ šalice nezaslađenog kakao praha (64 grama)
- 1 žličica sode bikarbone (15 grama)
- 1 jaje
- 1 šalica običnog jogurta (340 grama)
- ½ šalica mlijeka (170 grama)
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- ½ šalice biljnog ulja (170 grama)
- ¼ šalice čokoladnih kapljica (21 gram)
Šalica je američka mjerna jedinica, a 'mjerne šalice' se kod nas mogu kupiti u trgovinama mješovite robe. Šalice su preračunate u grame, a najlakše je gramažu 'pogoditi' pomoću male kuhinjske vage.
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Podmažite s uljem 12 šalica za muffine ili obložite papirnatim oblogama (isto podmazanima) za muffine.
2. U velikoj zdjeli promiješajte brašno, šećer, 3/4 šalice (64 grama) čokoladnih kapljica, kakao u prahu i sodu bikarbonu.
3. Umutite jaje, jogurt, mlijeko, vaniliju i biljno ulje u drugoj posudi dok ne postane glatko.
4. Potom tekuću smjesu ulijte u čokoladnu smjesu i miješajte dok se tijesto ne sjedini.
5. Pripremljene košarice za muffine napunite 3/4 i pospite preostalim 1/4 šalice (21 gramom) čokoladnih kapljica.
6. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Jesu li gotovi možete provjeriti tako da zabodete čačkalicu u sredinu muffina - ako izađe suha bez ostataka smjese na njoj - muffini su pečeni.
7. Ohladite kalup s muffinima 10-ak minuta prije vađenja iz kalupa za pečenje i pustite ih da se do kraja ohlade.