Uz ovaj recept će vam purica s mlincima ispasti savršeno svaki put da ćete ju htjeti pripremati i izvan blagdana. Priprema je vrlo jednostavna, jedino puricu trebate peći oko dva sata
Najbolji, ali i najjednostavniji recept za finu puricu s mlincima
Količina sastojaka dovoljna je za četiri do pet osoba, a za pripremu će vam trebati 120 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 purica ili puran (oko 3,5 kg), 460 g luka, mrkve i pola naranče, malo svinjske masti, malo soli, 500 g mlinaca
Priprema:
Puricu dobro nasolito i namastite dan ranije. Najbolje bi bilo da je stavite u viši lim za pečenje s komadima povrća i podlijete s 500 ml vode. Pecite na 200°C stupnjeva oko jedan sat i nakon toga okrenite. Pecite je dva sata, a zatim 15 minuta prije kraja pečenja temperaturu pećnice pojačajte na 230-240°C stupnjeva kako bi se purica dobro zažarila.
Mlince rastrgajte na manje komade, stavite ih u lonac i prelijte slanom ključalom vodom. Poklopite ih i ostavite stajati nekoliko minuta dok ne omekšaju. Povremeno ih promiješajte i potom ocijedite. Masnoću na kojoj se pekla purica zagrijte, stavite na nju mlince i ostavite da se sve dobro poveže. Dodatno začinite po ukusu.