Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Na što sve treba paziti da bi pas doživio svoju punu životnu dob

Na što sve treba paziti da bi pas doživio svoju punu životnu dob

Postoji mnogo načina na koje vlasnici kućnih ljubimaca mogu produžiti životni vijek svojih pasa i poboljšati njihovu kvalitetu života. Pratite ove savjete i pružite svojim psima puni i zdrav život

VIDEO

Psi prirodno žive mnogo kraće od ljudi, no uvijek je teško oprostiti se od prijatelja kao što je ta divna životinja. Zato treba obratiti pažnju na razne načine kojima vlasnici kućnih ljubimaca mogu produžiti životni vijek svojih pasa.

Pembroke Welsh Corgi lying on floor with bowl full of dog food

Veterinari Aziza Glass i Gerardo Perez-Camargo istražuju načine na koje se psu može produljiti život, a da su tehnike svima dostupne. Naglasili su da su ljubav, briga i kvalitetna hrana ključ zdravog starenja psa te mogu čak dodati i nekoliko dodatnih mjeseci ili godina od prosjeka za njegovu pasminu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zoe je uspješna tragačica: 'Kada ne traži ljude, igra se s mačkom' 00:45

Redovite veterinarske kontrole

- Biti proaktivan u veterinarskoj skrbi za svog psa najbolji je način za otkrivanje i praćenje bolesti koje se mogu spriječiti - rekla je Glass za Newsweek, piše msn.

- To uključuje redovite fizikalne preglede: godišnje za odrasle i štence, dvogodišnje za starije pse. Ovi pregledi pružaju priliku za rano otkrivanje bolesti i stoga brže započinjanje liječenja. Sve to također olakšava vlasniku kućnog ljubimca pridržavanja preporučene njege za zdravlje - dodala je.

Dom očistite limunom te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš
Dom očistite limunom te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš

Podrazumijeva se da pas koji ima kroničnu bolest kao što je hipotireoza ili dijabetes, zahtijeva redovite veterinarske preglede. Redoviti pregledi mogu pomoći u održavanju bolesti pod kontrolom i produžiti životni vijek bolesnog psa.

- Ključno je da se dijagnostički testovi provode u preporučenim intervalima kako bi se potvrdila idealna doza lijekova. Time se maksimizira uspjeh liječenja što zauzvrat poboljšava kvalitetu života psa - objasnio je Glass.

Hranjiva dijeta

Uz brigu da pas ide na sve potrebne veterinarske preglede, treba mu davati zdravu i svježu hranu.

Čarobni napitak: Maslinovo ulje i limun čudo su za čišćenje tijela
Čarobni napitak: Maslinovo ulje i limun čudo su za čišćenje tijela

Hranjenje psa uravnoteženom i hranjivom prehranom također može spriječiti bilo kakve bolesti i smanjiti potrebu za ozbiljnim veterinarskim liječenjem.

- Pretilost kućnih ljubimaca jedna je od vodećih kroničnih bolesti u veterinarskoj medicini i uglavnom ju je moguće spriječiti - ističe Glass.

- Ako je vaš pas izbirljiv u jelu, hranjenje svježom hranom izvrstan je način da privučete njihov apetit. Tako ćete također osigurati ukusno i hranjivo povrće, voće i proteine ​​prepune vitamina, minerala, vlakna i antioksidanse koji će biti blagodat za njegov organizam - naglasila je.

Pranje zubi

Osim što paze što jedu, vlasnici pasa trebali bi pomno paziti na održavanje zuba svojih ljubimaca čistima. Pseća usta ne bi smjela mirisati, pa čak ni imati mrlje, a obje se neugodnosti mogu spriječiti pranjem zuba barem dva puta tjedno.

Veterinari se često susreću s parodontnom bolešću, koju je lako spriječiti održavanjem zuba psa.

Požutjeli ili oštećeni zubi koji nisu održavani mogu biti znak progresivne dentalne bolesti, koja ako se ne liječi može uzrokovati infekciju, poteškoće s prehranom, gubitak težine, pa čak i gubitak zuba.

- Obavezno zakažite rutinsko čišćenje zuba sa svojim veterinarom jedan do dva puta godišnje. Kod kuće pokušajte psu prati zube svaki dan ili minimalno dva puta tjedno kako biste usporili napredovanje parodontne bolesti - naglasila je Glass, piše msn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO