Hrvatski meni s fazanom s gljivama i kesten-pireom te međimurska gibanica osvojili su olimpijski žiri na kulinarskoj Olimpijadi u Erfurtu
Na Olimpijadi hrvatski majstori "skuhali" broncu
Na kulinarskoj Olimpijadi u njemačkom Erfurtu, koja je krajem listopada ove godine okupila 1600 kuhara iz 53 zemlje, hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila je treće mjesto u kategoriji Restoranskog menija. Naša reprezentacija od deset kuhara prvi put je bila na Olimpijadi, a vodio ih je izbornik Branko Ognjenović, čovjek koji, kako kaže, u životu ništa drugo ni nije htio biti osim kuhar.
- Željeli smo objediniti sve hrvatske regije i namirnice karakteristične za naša područja, ali i uklopiti jesen u meni - kazao je izbornik. Tako se u toplom predjelu našao brancin punjem jadranskim školjkama, u glavnom jelu fazan i kunić s gljivama, kesten-pireom i umakom od piva, a u desertu međumurska gibanica i splitska torta.
>>> U Erfurtu je naša reprezentacija imala problema s manjkom opreme i izvorne hrane, no “hrvatska priča” je unatoč svemu osvojila strogi žiri
>>> Kulinarska Olimpijada održava se svake četiri godine, kao i sportska. Ovo je bila 23., a naši kuhari već razmišljaju o pripremama za sljedeću