U posebnim posudama skuhajte rižu i leću. Luk nasjeckajte na kolutiće, na tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Ako luk počinje tamniti prerano, smanjite vatru...
Mujadara - jelo od tri sastojka
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 35 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
U posebnim posudama skuhajte rižu i leću. Luk nasjeckajte na kolutiće, na tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Ako luk počinje tamniti prerano, smanjite vatru. Kad je gotov, luk maknite iz tave, a na ostatak ulja dodajte rižu i leću. Dodajte još malo vode i začinite pa pustite da voda ispari. Na kraju sve dobro pomiješajte i dodajte sitno sjeckani peršin. Poslužite toplo uz prženi luk, a dodatno možete poslužiti grilano povrće ili omiljenu salatu.
Sastojci:
šalica riže, pola šalice zelene leće, 2 luka, 1/2 žličice kurkume, 1/2 žličice kumina, 1/2 žličice dimljene crvene paprike, 1/2 žličice korijandra, svježi peršin, malo čilija, maslinovo ulje