Modni Cannes 2024: Prozirni materijali, hrabre kombinacije i ultimativna ženstvenost | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Modni Cannes 2024: Prozirni materijali, hrabre kombinacije i ultimativna ženstvenost

Modni Cannes 2024: Prozirni materijali, hrabre kombinacije i ultimativna ženstvenost

Festival u Cannesu postao je s vremenom evropski oskarovski crveni tepih, no tu je 'dozvoljeno' mnogo više eksperimentiranja i modne avangarde

VIDEO

Europski crveni tepih nešto je kreativniji, spontaniji i avangardniji od američkog, osjeti se ta nešto slobodnija 'vibra' nego u SAD-u. Naime, ovih dana u Cannes na filmski festival sjatila se sva filmska krema, i američka i europska, stoga u ovih 12 dana šeće tamo niz zvijezda. To znači da su stilisti i dizajnerski timovi imali puno posla uskladiti odjevne kombinacije za svoje popularne klijente, nekima ovisno o filmu, a nekima po želji i preferencijama. Naime, projekcije filmova, crveni tepih, pa i šetnja bulevarom Croisette, sve ovih dana u Cannesu postaje modna pista.

Bella Hadid stuns in a sheer dress for The Apprentice premiere in Cannes

Tu se oblikuju trendovi, neki dolaze da šokiraju, neki da budu elegantni, no svi ovdje imaju svoje mjesto. Ovih dana istaknule su se tamo i tri dame – Bella Hadid, predstavnica svijeta manekenki koje su postale i street-style zvijezde, Eva Longoria, koja također hrabro pokazuje svoje tijelo te slatkica Selena Gomez koja zapravo definira nježnu ženstvenost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Salma Hayek 00:45

Mnoge od njih iz dana u dan, tijekom boravka u Cannesu, pomno oblikuju vlastiti stil, odnosno to im radi tim stilista i toga se strogo drže. I inače vidimo u Cannesu više golotinje, otvorenosti, eksperimenta, takva je prvenstveno francuska modna scena jer oni imaju mnogo ležerniji pristup, cijene otvorenost prema viđenju ljudskog tijela te to ne smatraju vulgarnim, to je utkano u njihovu kulturu. Zato su prozirne haljine kakvu nosi Bella zapravo dio francuske chic scene – kreaciju potpisuje autentičan francuski brend Saint Laurent. Eterična tekstura koja otkriva tijelo dio je brenda koji je davnih šezdesetih osnovao Yves Saint Laurent i od samih početaka predstavio nešto novo, što pomiče granice.

Komotne bermude od trapera - retro kroj inspiriran 90-tima
Komotne bermude od trapera - retro kroj inspiriran 90-tima

Njegove su kreacije stvorene da naglase žensko tijelo te je to ostala premisa brenda i do danas, kad kreativno vodstvo potpisuje Anthony Vaccarello. On je Belli osmislio nijansu tamnije bež, koja asocira na boju kože i ujedno smanjuje dojam, baš kao i potpetice boje lakirane čokolade.

Cannes .    	10th Global Gift Gala - The 77th Annual Cannes Film Festival

Nadalje, prozirnost je igra i Eve Longorije, ovdje se radi o još jednoj 'nude' dress, no njezina kreacija u potpunosti otkriva tijelo te til služi tek kao podloga na koju su aplicirani kristali i šljokice. Uloga tila je da zapravo tek blago prekrije tijelo, a sjaj i glamur definirani su bogatim aplikacijama. Haljinu potpisuje modna kuća Yanina Couture. Ovdje se vidi razlika u 'nude' haljinama – Eva nosi onu koja služi kako bi otkrila tijelo, dok Bella nosi kroj koji kombinira fluidnost tijela i tekstilne forme.

Potpuno je sada drugačiji imidž Selene Gomez koja ovih dana u Cannesu nosi nešto sasvim klasično, fino, riječ je o haljinama koje naglašavaju struk te su nerijetko inspirirane pedesetima. Izgleda poput buketića ruže, a jarka crvena vizualno daje na dojmu. Satenske kreacije poput ove idealne su za razne crvene tepihe, ali i za brojne party situacije, lako se inspirirati.

'Emilia Perez' photocall, 77th Cannes Film Festival, France - 19 May 2024

Kreaciju potpisuje Giambattista Valli, majstor elegancije i ženstvenosti, njegove su haljine kao stvorene za kameru. Cannes očito ima vlastiti modni život, tamo se ovih dana isprepliću brojni stilovi, ne možemo ga definirati kao jedan. No, opet, vrlo je zanimljiv upravo radi te raznolikosti glumaca, ekipa, timova i raznih dizajnerskih opcija.

Za njome se svi okreću: Jarko ružičasta suknja midi dužine
Za njome se svi okreću: Jarko ružičasta suknja midi dužine

Modni dizajneri trude se odjenuti zvijezde od jutra do mraka, no posljednjih godina očita je i sve veća kreativnost. Ovih dana tamo se i dnevno događanje čini kao neko večernje, upravo radi note glamura i raskoši koju vidimo. Pomaknute su granice noćnih outfita, oni su atraktivni i na jarkom suncu Azurne obale.

Iako su tu očite i razne modne suradnje te ugovori, ipak činjenica je da su sve to potencijalni trendovi te ih je dobro pratiti, čisto kako bismo bili upoznati sa tim čudesnim svijetom koji je zapravo hibrid zvijezda, ikona stila i raznih dizajnerskih imena, uokviren u san filmskog svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Baš su nestašni: 4 horoskopska znaka s 'najprljavijim' mislima
SPREMNI NA SVE

Baš su nestašni: 4 horoskopska znaka s 'najprljavijim' mislima

Kada je riječ o astrologiji, svaki horoskopski znak ima svoje jedinstvene osobine. Neki su poznati po svojoj inteligenciji, drugi po svojoj kreativnosti, a neki po tome da im je uvijek ista stvar na pameti

Zastupnica SDP-a i cvjećar Ante skupa su prošli kroz operacije: 'Zajedno smo skinuli 120 kila'
LANI SU SMANJILI ŽELUDAC

Zastupnica SDP-a i cvjećar Ante skupa su prošli kroz operacije: 'Zajedno smo skinuli 120 kila'

Plus+ Zastupnica SDP-a Boška Ban Vlahek (42) i omiljeni cvjećar domaćih celebrityja Ante Jurković (28) operirani su u varaždinskoj bolnici prošle godine, a sad se napokon osjećaju dobro u svojoj koži
Neptun se kreće retrogradno od 2. srpnja do 7. prosinca i donosi totalni kaos - za ovih 5 znakova
SUOČITE SE S PROBLEMIMA

Neptun se kreće retrogradno od 2. srpnja do 7. prosinca i donosi totalni kaos - za ovih 5 znakova

Neptun je planet duhovnosti pa dok putuje retrogradno, možemo se naći u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ono čega se držimo kao istinito