Konzumiranje tekućine od kiseloga kupusa preporučuje se zimi, a dobre bakterije koje nastaju u rasolu tijekom fermentacije unose balans u crijevnu floru i održavaju je zdravom.
Moćni rasol ublažava mamurluk i pun je tvari za jači imunitet
Rasol je sok od kiselog kupusa. Tijekom kiseljenja zelje ispušta tekućinu, rasol, a ova ljekovita tekućina sadrži velike količine vitamina B, C, E i K te minerala poput kalija, kalcija, fosfora, sumpora, željeza, bakra, cinka i magnezija.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
![](https://img.24sata.hr/dh67JrI-oPC3v8H5VJFrZQvCN7k=/880x587/smart/media/images/2019-16/sken2.jpg)
Rasol je odličan za probavu i jačanje crijevne flore. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu tijekom fermentacije unose balans u crijevnu floru i održavaju je zdravom.
![](https://img.24sata.hr/f6vNDOy6wtc5XKV5ls0X1m-beXY=/0x0:800x500/622x0/media/images/2020-46/dreamstime-s-112302877.jpg)
Konzumiranje se posebno preporučuje tijekom hladnijih mjeseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun tvari koje jačaju imunitet. Ako ste popili previše džin-tonika, mamurluk ćete ublažiti rasolom. On će nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma.
Također, aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcija, čovjeku neophodnog minerala koji hrani kosti. Rasol je niskokalorična namirnica, a istodobno sadrži mnogo vlakana i vitamina te djeluje kao probiotik pa je odličan dodatak prehrani prilikom dijete.
![storyeditor/2023-01-17/dreamstime_l_112303034.jpg](https://img.24sata.hr/8y4zTvmhcy3k7g7DlXlJgJIkKO4=/622x0/smart/media/images/2023-03/dreamstime-l-112303034_JS56EeZ.jpg)