Zagrijte u posudi ulje, dodajte luk, češnjak, mrkvu i celer pa pirjajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne smije promijeniti boju. Umiješajte rajčice i pirjajte još tri minute
DANAŠNJI RECEPT
Minestrone juha je savršena za ljeto, a priprema je jednostavna
Broj osoba: 2
Priprema: 20 minuta
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja, 1 crveni luk, 1 mrkva, 2 režnja češnjaka, celer, 400 g rajčice, 1,50 l povrtnog temeljca, 1 šalica tjestenine s jajima, 400 g graha, 2 šalice kupusa, peršin, parmezan, sol
Priprema:
Zagrijte u posudi ulje, dodajte luk, češnjak, mrkvu i celer pa pirjajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne smije promijeniti boju. Umiješajte rajčice i pirjajte još tri minute.
Ulijte temeljac i dvije šalice vode, povećajte vatru pa pustite da zakuha. Dodajte tjesteninu te kuhajte otkriveno dok se tjestenina i povrće ne skuhaju. U juhu umiješajte grah i peršin pa posolite i popaprite prema želji.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku