Mince pies su omiljeni božićni desert Britanaca. Male voćne pite odličnog su okusa, a u njih možete dodati i malo žestokog alkoholnog pića u ove hladne zimske blagdanske dane
Mince pies je tradicionalni britanski božićni desert, a ako ga želite kušati - tu je recept
Britanski popularni desert odličan je izbor za blagdansku trpezu. Njime ćete zasigurno zadovoljiti sve slatkoljupce. Umjesto domaćeg prhkog tijesta može se koristiti kupovno lisnato ili prhko tijesto. Također, u recept možete, osim žestokog alkoholnog pića, dodati i malo naribane narančine korice, cimeta, klinčića, muškatnog oraščića ili đumbira.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Mince pies
Sastojci: 375 g prhkog tijesta, 250 g usitnjenog sušenog voća po izboru, 50 g oštrog brašna, 4 žlice šećera, 40 g maslaca, sitno naribana korica pola naranče, 1 žlica mljevenog cimeta
Priprema: Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, odnosno 180 stupnjeva s ventilatorom. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite kružnice promjera 9 cm. Namastite metalni kalup za 12 muffina i u svaki stavite po jednu kružnicu tijesta te ju oblikujte prema kalupu. U svaki komad tijesta stavite nekoliko žličica mješavine suhog voća.
Za mrvičasti posip izmijesite brašno, šećer, maslac, narančinu koricu i cimet dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Pospite po pitama i stavite u pećnicu. Pecite oko 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite kolačiće da se ohlade nekoliko minuta prije nego što ih izvadite iz kalupa. Ohladite ih do kraja na rešetki i pospite šećerom u prahu prije serviranja, donosi gastro24sata.