Ovaj tradicionalni kolač nosi miris zime i Božića i gotovo je neizostavan u svakom domu. Uz ovaj jednostavni recept moći ćete ga i vi pripremiti i uživati u njemu...
RECEPT
Medenjaci - medeni božićni kolač u kojemu uživaju baš svi
Sastojci:
- 60 dag brašna
- 15 dag šećera
- 1 mala žlica sode bikarbone
- 1 mala žlica cimeta
- 3 jaja
- 15 dag meda
- 1 dl vrhnja
Priprema:
Pjenasto umutimo jaja i šećer, dodamo otopljen med i vrhnje. Umiješamo brašno sa sodom bikarbonom i cimetom. Jednolično glatko tijesto bez grudica razvaljamo i oblikujemo razne oblike (polumjesec, tortice i sl.) Posložimo u lim i pečemo na 200 °C.
Recept je preuzet iz Hrvatske regionalne kuharice, autora Božice Mirić i Drage Vukušića, Mozaik knjiga.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku