Ako nemate kalupe za šapice, tada tijesto razvaljajte između alu folije na debljinu od 1 cm i izrezujte oblike s modlicama kakvima želite, savjetuje Domaćica Sanja
Medene šape - tradicionalni kolač za blagdansko uživanje
Sanja Štrbac mlada je Virovitičanka poznata i pod imenom svog bloga "Domaćica". Donosimo njezin recept za tradicionalne blagdanske kolačiće, medene šape.
Više božićnih recepata potražite na portalu Gastro.hr.
Medene šape
Sastojci:
- 150 g ulje suncokretovo
- 150 g šećer, kristal
- 150 g med, vrcani
- 360 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje (cijelo)
- 1 prstohvat soda bikarbona
Priprema:
Pećnicu stavite grijati na 200 stupnjeva. Sve sastojke zamijesite u tijesto. (Bez dodavanja još brašna, vode i sl., samo zamijesite sve navedene sastojke)
Kalupe za šapice nauljite i punite tijestom do pola. Ako nemate kalupe za šapice, tada tijesto razvaljajte između alu folije na debljinu od 1 cm i izrezujte oblike s modlicama kakvima želite.
Šapice samo složite u tepsiju sa tijestom prema gore, a ako radite s modlicama tada na tepsiju složite masni papir za pečenje i kekse posložite na njega, ostavite malo razmaka između keksi jer se dignu tijekom pečenja.
Pecite ih na 200C samo kratko - čim počnu malo tamniti vadite ih van.
Više pogledajte na portalu Gastro.hr.