Želite li malo osvježiti svoj jelovnik i kušati nešto egzotično, iskušajte ovaj recept za odlično jelo od junetine i aromatičnih začina. Priprema nije komplicirana
Marokanske kefte u umaku od rajčice - fini, egzotični okusi...
Sastojci:
- 500 g mljevene junetine
- žličica soli
- ljubičasti luk
- češanj češnjaka
- 1/2 žlice ribanog đumbira
- žličica mljevene crvene paprike
- žličica mljevenog kuma
- 1/2 žličice mljevenog korijandera
- prstohvat cimeta
Umak:
- 600 g pelata
- 2 dl pasiranih rajčica
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
- luk
- žličica sjemenki koromača, kumina i korijandera
- peršin
Priprema:
Korak 1: U posudi pomiješajte meso sa sitno sjeckanom polovicom luka i protisnutim češnjakom. Dodajte đumbir i začinite, te izmiješajte. Oblikujte okruglice veličine oraha. Posložite ih na tanjur obložen aluminijskom folijom.
Korak 2: U mužaru usitnite sjemenke. Drugu polovicu luka i češnjak sitno nasjeckajte. Na ulju pržite okruglice. Izvadite ih iz tave i čuvajte na toplome. Na istom ulju pirjajte usitnjene začine, dodajte luk i češnjak.
Korak 3: Umiješajte pelate i pasiranu rajčicu. Začinite solju, paprom i po potrebi malo šećera. Kad umak zavrije, ubacite mesne okruglice i kuhajte ih u umaku, na laganoj vatri oko 20 minuta. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhani bulgur ili kus kus.