Zanima me samo koliko su love proizvođači margarina uplatili na konto ovih harvardskih "znanstvenika"? Mene niti jedan potplaćeni čovječuljak ne može uvjeriti da je margarin ili rafinirano biljno ulje bolje i zdravije od maslaca i masti, osjetila sam "dobrobiti" ovih umjetnih otrova na svojoj koži... OBVEZNO štivo - blog Anite Šupe, "Istine i laži o hrani". Ne nasjedajte na ove gluposti.
Glasna
03.10.2015.
vec sam pomislila da nitko ne kuzi o cemu se radi...bravo!!
bu
bubamaja
03.10.2015.
Anita Supe je legenda. Zderite maslac, slaninu, cvarke za dorucak, rucak, veceru...
Zena nema blage veze o nutricionizmu. Zasto ne drzi predavanja u Svedskoj,
gdje je navodno zavrsila skole... Ne moze, ima zabranu. Vjerujem da ce koji dan i u kooperaciju s Antom Pavlovicem.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
03.10.2015.
bubamaja, ona nigdje ne piše da se trebaš daviti u mastima i čvarcima, daj ne pričaj gluposti. Baza je povrće, i toga trebamo najviše jesti, a dobre masti su tu
samo da smo duže siti i da nemamo napadaje gladi kao kad pojedemo light, zašećerene "dobre" namirnice.
Prikaži još ↓
sunčanana
03.10.2015.
Margarin je otrov: https://hr.wikipedia.org/wiki/Johanna_Budwig
Dk
Deaktivirani korisnik
03.10.2015.
bubamaja, baš tako, ta Anita Šupe nema blagog pojma...
Dk
Deaktivirani korisnik
03.10.2015.
sunčanana, gdje to piše?
sunčanana
03.10.2015.
"Također je shvatila da transmasne kiseline, koje se dobijaju hidrogenizacijom ulja, kao uljez ulaze u proces izgradnje stanice i njene respiracije, i tu respir
aciju zagušuju. Njen je zaključak bio da se tako stanica počne ponašati anaerobno, kao gorivo postaje šećer umjesto kisika, i to je nastanak tumora. Zbog toga je došla u sukob s industrijom margarina koja joj je onemogućila nastavak istraživanja."
Prikaži još ↓
Glasna
03.10.2015.
ocito nitko od nas nije nutricionist niti biokemicar...dakle, svi smo laici....pa se sjetimo...cokolda nije zdrava - zdrava je....kava nije zdrava - zdrava je..
..jaja nisu zdrava - zdrava su itd.....mozda se netko sjeca euforicnih reklama o ljekovitosti brusnice, i tako redom da ne nabrajam....kad su u pitanju maslac i margarin...sjetimo se kako se dobija maslac a kako margarin....pametnom dosta...naravno, nista pa ni ono najprirodnije i najzdravije nije dobro u velikim kolicinama...
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
04.10.2015.
Glasna, čisto za tvoju informaciju, odslušah nekoliko semestara na fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije... nije baš da sam laik po pitanju kemije i mo
lekularne strukture određenih spojeva... Za razliku od nekih.
Prikaži još ↓
Glasna
04.10.2015.
toco....to znaci da , po mom skromnom misljenju, spadas u one koji kompliciraju sasvim jednostavne stvari kad je u pitanju hrana...dakle, prirodno ispred umjetn
og.....
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .