Za hrskavu salatu na dno zdjele stavite tanjurić pa tek tada začinite. Suvišna tekućina iscurit će ispod tanjura pa salata neće biti prezačinjena octom
Mali trikovi uz koje jela uvijek savršeno uspijevaju
Kuhanje povrća s kockom za juhu umjesto soli obogatit će mu aromu, baš kao i ubacivanje režnja-dva češnjaka. Kuhate li cvjetaču, nekoliko kapi limuna očuvat će boju.
>>> Za hrskavu salatu na dno zdjele stavite tanjurić pa tek tada začinite. Suvišna tekućina iscurit će ispod tanjura pa salata neće biti prezačinjena.
>>> Za dizana tijesta kvascu dodajte prstohvat šećera pa će se bolje dignuti. Ne miješajte sol direktno s kvascem i vodom jer sol ometa dizanje.
>>> Pripremu suhih kolačića možete olakšati tako da tijesto režete na četverokute ili trapeze kružnim rezačem za pizzu, a ne okruglim oblicima. Tako će ostati manje tijesta koje treba ponovno valjati, pa ćete imati manje posla, a kolačići će i dalje izgledati lijepo.
>>> Zahtijeva li recept mljevene grožđice, datulje ili suhe šljive, prije stavljanja u mikser operite ih u što hladnijoj vodi da se ne slijepe u gumastu masu.
>>> Voće iz limenke bit će mnogo ukusnije ako ga izvadite sat-dva prije posluživanja. Stajanje na zraku vratit će mu kisik izgubljen u konzerviranju, a tako i aromu. Imate li višak banana, ogulite ih, zaledite, umočite u rastopljenu čokoladu pa ponovno zaledite.