Finalisti britanskog MasterChefa Matt Healy i Philli Armitage-Mattin upozorili su na najčešće pogreške koje vide u kuhinji, a njihovi mali savjeti zlata su vrijedni
Male greške u kuhinji koje lako naprave veliku štetu - pripazite
Mattovi savjeti za vrhunska jela
- Kad dodajete začine, pazite da ne pretjerate, jer uvijek možete dodati neki okus, ali kad pretjerate ne možete - oduzeti
- Kad radite umak, uvijek koristite vino visoke kvalitete. Ne biste pili loše vino, zašto biste u kuhanju upotrebljavati nekvalitetno?
- Pokušajte kupovati lokalno i kupujte najkvalitetnije sezonske sastojke
%3Cscript%20async%20src%3D%22https%3A%2F%2Fplatform.twitter.com%2Fwidgets.js%22%20charset%3D%22utf-8%22%3E%3C%2Fscript%3E
- Odvojite vrijeme da poboljšate svoje vještine s nožem i naučite različite vrste rezova
- Dobri začini: Korištenje vrhunskih začina umjesto jeftinih, kemijski stvorenih okusa, zaista može utjecati na krajnji proizvod, a kad ste već potrošili znatnu količinu novca na svoj obrok, vrijedi potrošiti to malo dodatka
- Iznesite meso iz hladnjaka najmanje sat vremena prije kuhanja da postigne sobnu temperaturu
Philljini majstorski savjeti
- Neka izgleda organsko: Kad sastavljate jelo, sve posložite organski, tako da se čini da je sve upravo palo na tanjur. Ljudskom percepcijom dominira vizualno, pa je aranžman pola posla do zvjezdanog obroka
- Napravite recept po svom: Dobar recept je vodič, no najbolji kuhari poigravaju se različitim sastojcima kako bi ih spravili po svom
- Budite spremni na degustaciju jestivog cvijeća: Cvijeće će uljepšati tanjur i podići izvedbu na vrhunsku razinu
- Kad prokuha zelje, dodajte u vodu soda bikarbonu. Ona će očuvati spoj zvan klorofil, koji povrću poput graha, šparoga, kelja i brokule daje živahnu, zelenu boju, donosi Daily Mail.