Za pripremu ovog jela će vam trebati bijeli grah tetovac, suha rebra, svježa crvena paprika, rajčica, luk, češnjak, ulje, stručak peršina, ljuta papričica, crvena paprika u prahu, brašno te sol i papar
Makedonsko gravče na tavče: Jelo idealno za hladnije dane
Navedeni sastojci idealni su za četiri osobe, a priprema ovog ukusnog jela će trajati samo 45 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g krupnog bijeloga graha tetovca, 400 g suhih rebara, 300 g svježe crvene paprike, 200 g svježih rajčica, 200 g luka, 3 češnja češnjaka, nekoliko žlica ulja, stručak peršina, 1 ljuta papričica, 1 žličica crvene paprike u prahu, malo bijelog brašna, sol i papar po želji
Priprema:
Namočite grah u vodi dan prije kuhanja. Skuhajte ga u slanoj vodi i ocijedite. Suha rebra narežite na nekoliko manjih komada i skuhajte ih u zasebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se rebra kuhala. Nasjeckajte luk i popržite ga na vrućem ulju, a zatim ga zalijte vodom koju ste sačuvali od rebra i nastavite pirjati na umjerenoj vatri još 15 min. Dodajte narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i rajčice pa sve pirjajte još 10 min.
Na kraju zapržite s mljevenom crvenom paprikom i brašnom, a zatim zalijte s još 300 ml vode od rebara i prokuhajte. Stavite kuhani grah u zemljanu posudu, dodajte kuhana rebra, pirjano povrće, začine i pažljivo promiješajte. Po potrebi nalijte još vode od rebara ili običnu toplu vodu i gravče na tavče je gotovo!