London je multikulturalan grad na čiju su se gastronomsku kartu upisale mnoge međunarodne kuhinje, no ovaj grad ostao je vjeran i dobroj staroj britanskoj klasici
London ostao vjeran tradiciji i prigrlio specijalitete iz svijeta
Na gastronomiju s područja Londona snažno su utjecale Francuska i Indija čijim su zaslugama u Englesku kuhinju ušli razni začini, curry, čili, sirevi, žitarice i menta.
London je multikulturalan grad na čiju su se gastronomsku kartu upisale mnoge međunarodne kuhinje poput tajlandske, marokanske, libanonske, korejske, etijopijske, indijske te kineske koje možete kušati u brojnim restoranima diljem grada. No očuvala se i domaća tradicija pa London ne oskudijeva ni engleskim specijalitetima poput omiljenog brzog jela - pohanih ribica s prženim krumpirićima (fish & chips) ili engleskog doručka, goveđe pečenke i yorkširskog pudinga te govedine Wellington.
Zasitni engleski doručak svakako je nešto što mora kušati svaki posjetitelj Londona. Ovaj obrok uglavnom se sastoji od kobasica, slanine, jaja, tosta, krvavica, pečenog graha, gljiva i rajčice. Uz to se poslužuje i kava ili čaj te po želji i sok.
Goveđa pečenka i yorkširski puding gotovo uvijek se poslužuju zajedno. Yorkširski puding nema veze s popularnim desertom, to su zapravo kruščići koji se poslužuju uglavnom uz mesna jela i tradicionalni su dio nedjeljnog ručka. Mogu se napraviti u različitim veličinama te se ponekad poslužuju i samostalno prije ili poslije glavnog jela.
Govedina Wellington još je jedan klasik engleske kuhinje. Govedina obložena paštetom u omotu od tijesta peče se u pećnici, a začinjena je curryjem, paprom i džumbirom.
Svi koji posjete London nikako ne smiju zaboraviti na popodnevni čaj koji je sastavni dio britanske kulture. Uz čaj poslužuje se lagani međuobrok, a gotovo nema pravila od čega se može sastojati, to može biti sendvič, muffin ili torta.
Saznajte više o direktnim letovima za London iz Zagreba, Splita i Rijeke.