Pečene rajčice su pravi specijalitet, a kad u njega dodate još i jaja, češnjak i luk, to postaje zaokruženi obrok koji je ukusan i kad se ohladi pa se može jesti za ručak ili večeru
AROMATIČNO I LAGANO
Ljetni recept: Pečene rajčice s jajima, lukom i začinskim biljem
Sastojci:
- 500 g rajčica
- dl maslinovog ulja
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka
- bosiljak
- timijan
- 2 mlada luka
- 3 jaja
Priprema:
Zrele mesnate rajčice prerežite po dužini. Odstranite im većinu koštica, posolite, popaprite i pospite bosiljkom i timijanom.
Premažite zdjelu za pečenje maslinovim uljem. Svaku polovicu rajčica zalijte s malo maslinovog ulja. Između rajčice stavite ploškice češnjaka.
Pecite nešto više od sat vremena na 170 Celzijevih stupnjeva. Razbijte jaja nad rajčicama i zapecite u pećnici dok se ne stisnu.
Po potrebi, polijte rajčice i jaja s još malo ulja. Nasjeckajte mladi luk i sve zajedno poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku