Obavijesti

Lifestyle

Komentari 50

Limun će vam uz ovaj trik ostati svjež u hladnjaku i mjesec dana

Limun će vam uz ovaj trik ostati svjež u hladnjaku i mjesec dana
2

Ako ste u prilici, birajte domaće, neprskane limune koje možete iskoristiti cijele. Kora limuna sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok, pa je u njoj pravo blago - evo kako ga sačuvati

VIDEO

Mnogi vole držati limun u posudi, na stolu u kuhinji ili u dnevnom boravku. Međutim, tako odložen limun nije najbolje čuvan. U našim krajevima nije neobično čuvati rajčicu, luk pa čak i krumpir u hladnjaku. Iako to nije idealno mjesto za njihovo čuvanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Moćni limun čisti jetru, pomaže u učenju i štiti od od gripe i prehlade 00:57

Limun s druge strane rijetko čuvamo u frižideru, a često izvan njega, što je također pogrešno. Limun se nakon sedam dana na sobnoj temperaturi stvrdne i teško ćete iscijediti sok iz njega, a na taj način i gubi neke od svojih dragocjenih vrijednosti. Ali, rješenje postoji i vrlo je jednostavno.

Da bi ste im produžili vijek, ukus, sočnost i mekoću i to do mjesec dana, najbolje ih je čuvati u frižideru i to u zatvorenoj plastičnoj vrećici ili vrećicama sa zatvaračem. Nećete ništa posebno dobiti ako ga samo stavite u frižider.

Zatvorena plastična vrećica je ovdje ključna.

Dakle, osim ako sve kupljene limune nećete iskoristiti u roku od 5 dana, čuvajte ih na ovaj način.

Čaša vode s limunom natašte čisti organizam od svih otrova
Čaša vode s limunom natašte čisti organizam od svih otrova

Zamrzavanje - super ideja

Znanstvena studija je dokazala kako limonoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preveniraju razne bolesti. Znanstvenici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru jer ona sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.

fresh sliced lemon on dark marble stone

Osim mnogih pozitivnih djelovanja, cijeli limun pomaže pri oslobađanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, regulira krvni tlak te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

Osim zdravstvenih razloga, možete uživati u njegovom cjelovitom okusu, posebno kori - jednostavno je - uzmite neprskani limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač, cijeli, a možete i na kriške. Nakon što ste limun zamrznuli, izvadite ga i naribajte.

Zatim ga možete dodati u salatu, sladoled, juhe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili bilo što drugo. Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će vaši jezični pupoljci uživati, a tijelo zahvaljivati, piše Atma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 50

VIDEO

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati
PRIRODNI LIJEK

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati

Hrkanje je problem koji pogađa mnoge spavače, a i njihove partnere i ukućane, stoga bilo kakvo riješenje je dobrodošlo, a ovo lagano riješenje možete isprobati već danas