Pravo mjesto za predah: U samo godinu dana La Bodega je postala okupljalište istinskih poznavatelja vina i gurmana - u duhu španjolskih barova, promovira domaće
La Bodega - kultno okupljalište poznavatelja vina i gurmana
Čak 240 etiketa kvalitetnih vrhunskih vina stoji na polici originalnog La Bodega wine bara u središtu Zagreba. Na mjestu nekadašnjeg “pajzla” “Pušlek” sada se okupljaju istinski poznavatelji vina, ali i gurmani jer taj bar nudi i nešto za “zameziti” - vrhunski pršut (dalmatinski, drniški, imotski), kao i izvrsne sireve (paški, istarski), te masline i maslinovo ulje... ma, za prste polizati. Da La Bodega nije samo “običan” bar zamijetit ćete i po tridesetak pršuta i vijencima češnjaka koji vise iznad masivna šanka.
- Gosti nas stalno pitaju mogu li ih ponijeti kući, a na jednoj djevojačkoj zamalo smo i ostali bez njih jer su se djevojke htjele popeti na šank - govori voditelj Željko Jakić (35) i dodaje da povremeno angažiraju i rezača pršuta, a njegovom atraktivnom vještinom turisti su oduševljeni. Interijer sa španjolskim štihom obogaćen je mnoštvom antikviteta povješanih po zidovima, od starih kuhinjskih vaga, uramljenih goblena, do starinskih radija i gramofona, a uz bok jelenjim rogovima mjesto su našli i vlasnikovi trofeji - dva fazana! Cilj im je popularizirati našu gastronomiju, pa su pršut i sir samo domaći, ali je i devedeset posto vinskih etiketa također - hrvatsko.
- Od kada se La Bodega otvorila, prije godinu dana, pokrenuli smo ‘đir’ ispijanja vina u baru, jer je u nas je uobičajeno vino piti u restoranu - kaže Željko i dodaje da je najskuplje hrvatsko u njihovoj ponudi vino Matuško Superior, a imaju i strane etikete od po tri tisuće kuna, ali i slovenska, čileanska, te solidnu paletu pjenušaca. Prosječna cijena vina na čaše kreće se od 18 do 35 kuna (dl). Uskoro će nuditi i domaći kulen i inćune. Niste li u Zagrebu, La Bodegu možete “doživjeti” i u Dubrovniku i Zadru, a dogodine možda i u Beču i Londonu.
Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!