Kus-kus je često na mom stolu, a spremam ga na razne načine. Super je, čisto za promjenu, ako ništa. Na pari također kao prilog, ali i drugačije, od onoga što i
mam. :) Primjetila sam, mnogi vole, ako je već izmiješan pri serviranju.. barem mi koji nismo odrasli uz kus-kus. U svakom slučaju, sa isjeckanim povrćem, a ponekada i sa mesom. Pravim onako, kako je meni gušt, tko zna što bi na to rekli poznavatelji. Iako ih par poznajem kojima je to hrana od djetinjstva i svidjelo im se. Može se praviti i na azijatski način, sa izrezanim sastojcima na tanke prutiće, njihovim začinima, sojom, kokosom, bambusom i klicama, ponekada se dodaje i meso.. janjetinu, piletinu itd. Tako najčešće pravim i sjeckam baš na kockice. Pri zadnjem dodavanju vode, prije nego ispari ( treba ostati kao gušća juha..) kod dinstanja, sve začinim po volji i na kraju dodam direktno u smjesu kus- kus.Treba ga kod mješanja dodavati po malo, te stati kada je npr. još žitko, jer poslije se to sve stegne( npr gustine kao pire od krumpira) Nakon par minuta isključim vatru i poklopim 5-10 minuta. I to je to. Prebacim smjesu u posudu premazanu maslacem npr.( ne mora) . Ako se odmah ne jede, staviti male kockice maslaca i posuti peršina.. ili ako netko voli žuti ribarni sir, ili parmezan( ako je baza npr mediteransko povrće, uz maslinovo ulje, masline sa komadićima lososa, tune, ili račića, ovisi što, tko voli. Zbilja je za tren gotovo i veoma ukusno.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .