Ako vaša prehrana uključuje puno zeljastog povrća poput kelja i kupusa, šanse da preživite i u potpunosti se oporavite od rake dojke bez vraćanja bolesti, su veće
Kupus i kelj povećavaju šanse za preživljavanje raka dojke
Žene kojima je dijagnosticiran rak dojke imaju veće šanse da prežive ako jedu povrće, otkriva petogodišnja kineska studija provedena na 5000 žena oboljelih od raka dojke.
Prehrana bogata kupusom, keljom, brokulom i zeljastim povrćem smanjuje stopu smrtnosti kod žena oboljelih od raka dojke, prenosi Daily Mail. Kod žena koje su u prve tri godine od dijagnoze jele puno zeljastog povrća stopa smrtnosti se smanjila od 22 do 62 posto. Također, rizik od vraćanja bolesti se smanjio od 21 do 35 posto, potvrđuje studija.
- Kineskinje za razliku od drugih žena jedu više zeljastog povrća čiji spojevi izotiocijanati štite od kancerogenih stanica - ističe voditeljica studije dr. Sara Nechuta sa Sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu.
Tijekom istraživanja 496 žena je umrlo od raka dojke, 615 ih se oporavilo.