Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Kuhari objasnili zašto tortilju ne treba zagrijavati u mikrovalnoj

Kuhari objasnili zašto tortilju ne treba zagrijavati u mikrovalnoj

Prema riječima stručnjaka, tortilje treba zagrijati u tavi na laganoj vatri s malo ulja ili s malo maslaca. Tijekom zagrijavanja pazite da se tortilja ne zalijepi ili ne zagori

VIDEO

Ako ih ne griju na tavici, onda mnogi često tortilje podgrijavaju u mikrovalnoj pećnici kako bi omekšale. No prema riječima kuhara time radimo veliku pogrešku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

 

Koji je ispravan način za podgrijavanje tortilja?

Kuhar Daniel Corrochio iz meksičkog restorana i koktel bara Corrochios objasnio je da je grijanje tortilja u mikrovalnoj pećnici najčešća greška koju ljudi čine.

- Nakon što izvadite tortilje iz mikrovalne one će se vrlo brzo stvrdnuti. Nema ništa bolje od zagrijavanja tortilje na tavi s malo maslaca. I da tortilju jedete samu na taj način, bit će sama po sebi ukusna - objasnio je kuhar za Mirror.

shutterstock

Autorica i kuharica Anjula Devi složila se s njim te također potvrdila kako je tortilje najbolje zagrijavati u tavi na laganoj vatri. 

- Tortilje će u mikrovalnoj izgubiti vlagu i teksturu - tvrdi Anjula.

Prema riječima stručnjaka, tortilje treba zagrijati u tavi na laganoj vatri s malo ulja ili s malo maslaca. Tijekom zagrijavanja pazite da se tortilja ne zalijepi ili ne zagori. Kako biste to izbjegli, okrećite ju nekoliko puta tijekom zagrijavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti