Krostata, tradicionalno talijansko jelo, je poznata kao okrugli desert s nadjevom, u ovom slučaju od izrazito zdrave bundeve i fine čokolade, koja će ugodno iznenaditi vaše nepce
Krostata: Kolač od čokolade i bundeve prepun je finih okusa
Sastojci za tijesto:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 80 g šećera
- žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- žumanjak
- žlica ribane limunove korice
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci za nadjev:
- 600 g mesa od bundeve
- 175 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- žličica cimeta u prahu
- 100 g slatkog krem sira
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- 1/2 žličice klinčića u prahu
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice maslaca
Priprema:
Na radnu površinu prebacite brašno sa solju, praškom za pecivo, ribanom limunovom koricom i šećerom. Napravite udubinu u sredini i dodajte žumanjak. Uokolo poslažite narezane komadiće maslaca i rukama ih umrvite u brašno. Izmiješajte tijesto, oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak na pola sata.
Bundevu ogulite, očistite od koštica i narežite na kocke. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta. Izvadite iz pećnice te smanjite temperaturu na 175°C.
Prohladite i usitnite komade bundeve u pire. Pomiješajte ga sa sirom, umućenim jajima, šećerom, cimetom, đumbirom i klinčićem. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto na radnoj površini i njime obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Na tijesto posložite pripremljeni nadjev od bundeve i sira.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 50 minuta. Ohladite krostatu i na pari rastopite kocke čokolade i maslaca. Izlijte glazuru preko nadjeva i stavite u hladnjak da se stisne do kraja.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...