Humus odmah nakon miksanja poslužite u plitkoj posudici prelivenog maslinovim uljem, a uz namaz od slanutka najbolje će se slagati hrskavi kruh, lepinje ili povrće poput celera, mrkve i krastavaca
Kremasti namaz od slanutka
Broj osoba: 2
Priprema: 20 minuta
Sastojci:
2 konzerve slanutka (ili 400 g suhog slanutka), 3 češnja češnjaka, 2 žlice tahinijal, 4 žlice maslinova ulja, sok jednog limuna, ledena voda ili led, papar, sol, začini po želji
Postupak:
Ako koristite suhi slanutak, namočite ga preko noći u vodi s dodatkom sode bikarbone kako bi omekšao i zatim ga kuhajte dva sata u vodi. Ako koristite slanutak iz konzerve, ocijedite ga i nastavite s pripremom. Za što kremastiji namaz uklonite opnu sa slanutka, no ako ste u žurbi preskočite ovaj korak.
U multipraktiku izmiksajte slanutak, češnjak, tahini, maslinovo ulje i limunov sok. Dodajte papar, sol i začine po želji pa nastavite miksati. Pred kraj dodajte malo ledene vode ili koju kockicu leda te miksajte dok ne dobijete željenu teksturu.
Humus odmah nakon miksanja poslužite u plitkoj posudici prelivenog maslinovim uljem, a uz namaz od slanutka najbolje će se slagati hrskavi kruh, lepinje ili povrće poput celera, mrkve i krastavaca.