Pijenje čaja od kadulje ili s klinčićem, žvakanje komorača te pranje zubi uz dodatak ulja čajevca prirodno će eliminirati sve uzroke neugodnog zadaha u ustima
Kraj neugodi lošeg zadaha uz jabučni ocat, kadulju i klinčiće
Slatkiši su namirnica koja najčešće potiče loš zadah, jer bakterije vole njihove ugljikohidrate i nakon jedenja slatkog pojačano se razmnožavaju u ustima. Drugi mogući uzroci lošeg zadaha su kamenac, bolesti poput plućnih ili sinusnih infekcija, netolerancija na mliječne proizvode ili želučani problemi.
Najlakše rješenje protiv lošeg daha je voda koja pomaže ispiranju bakterija iz usta. Ako su usta vlažna, manje su mogućnosti lošeg zadaha, stoga voda dugoročno bolje pomaže nego vodice za ispiranje usta, objašnjavaju stomatolozi.
Redovito pranje zubi
Pranje zubi nakon svakog obroka spriječit će moguće uvlačenje komadića hrane između zubi, koji mogu izazvati neugodne mirise. Također, važno je oprati i jezik na kojem zaostaju bakterije.
Jabučni ocat
Prije svakog obroka popijte jednu malu žlicu jabučnog octa, a možete ga dodati i u malo vode. Kiselina iz octa neutralizirat će neugodne mirise u usnoj šupljini.
Piskavica
Stavite jednu žličicu sjemenki biljke piskavice u osam decilitara vode. Potom prokuhajte i nakon 15 minuta ocijedite te pijte kao čaj. Piskavica je prirodni antibiotik koji će neutralizirati djelovanje bakterija u ustima.
Čaj s klinčićem
Mirisni klinčići koji se najčešće stavljaju u kuhano vino snažan su antiseptik. Dodati ih možete u bilo koji čaj, a preporučuje se piti nakon obroka.
Komorač
Polako žvačite lišće komorača i dopustite da ih slina rastvori u ustima, a potom progutajte. Lišće komorača možete dodati i u salatu. Ponavljate ovaj postupak nekoliko puta na dan. Zadah bi trebao nestati, osim u slučaju pokvarenih zubi.
Kadulja
Ova biljka sadrži eterična ulja s antibakterijskim svojstvima koja uništavaju izvor lošeg zadaha. Možete žvakati sirovo lišće ili ispirati usta čajem od kadulje.
Ulje čajevca
Možete ga koristiti kao pastu za zube ili staviti kap do dvije ulja na samu četkicu. Kako je ovo ulje jako aromatično, prikrit će svaki ostatak lošeg zadaha, čak i nakon jedenja češnjaka.