Korica limuna može poslužiti kao ljupka posudica za desert. Odrežite trećinu limuna s vrha i čuvajte kao poklopac. Ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati pa napunite, primjerice, sorbetom
Koru od nešpricanih agruma ne bacajte, napravite aromu za janjetinu, salate ili za kolače
Trake kore limuna, limete, naranče ili grejpa jednostavno se pretvaraju u domaći ekstrakt u prahu koji daje mirisnu aromu slatkim i slanim jelima. Nešpricanu koricu limuna narežite i ostavite da se suši tri do četiri dana pa izmiksajte u blenderu. Takav limun u prahu pomiješajte sa svježe mljevenim paprom ili ljutim papričicama i dobit ćete odličan začin za piletinu ili janjetinu.
Umiješati ga možete i u vruću čokoladu ili glazure za torte i kolače. Sušene trakice dodajte u staklenku sa šećerom pa će aromatizirani dodatak uvijek biti nadohvat ruke. Odličan je u čaju ili kao dodatak slasticama.
Višak korica agruma možete naribati pa zamrznuti i koristiti prema potrebi. Naribajte samo vanjski dio (bez bijelog) kako okus ne bi bio gorak. Zamrznite pa izvadite i osušite na kuhinjskoj krpi te čuvajte u čistoj staklenci.
Korica limuna može poslužiti kao ljupka posudica za desert. Odrežite trećinu limuna s vrha i čuvajte kao poklopac. Izdubite nožem, a najbolje bi bilo koristiti onaj za grejp sa zavinutim vrhom. Ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati ili preko noći pa napunite, primjerice, sorbetom.
Mirisnim koricama aromatizirajte i med ili ocat. Korice dodajte u staklenke i ostavite da odstoje dovoljno dugo kako bi pustile aromu. Zatim sve procijedite kroz sitno cjedilo u čiste posude ili ukrasne bočice.
S koricom limuna, naranče ili limete pripremite aromatizirano maslinovo ulje. Pažljivo ogulite koricu tako da ne gulite i bijeli dio iznutra pa sve dobro usitnite u mužaru s malo ulja. Stavite u staklenku i dodajte maslinovo ulje pa neka odstoji šest sati. Prema želji, možete dodati i čili papričicu ili grančicu ružmarina.
POGLEDAJTE 2. EPIZODU FIRME: Ono kad je kolegica bivša manekenka